Reparaties

Aanhelen/renovatie

Stel u besluit een stuk aan uw woning te bouwen of er wordt bijvoorbeeld een schouw uitgebroken. In bijna alle gevallen is het voor onze parketteurs mogelijk het ontbrekende deel van de vloer aan te helen zonder dat u hier heel veel verschil in ziet met de bestaande vloer.

Aanhelen

De bestaande vloer wordt ingetand. Dit houdt in dat er planken uit de bestaande vloer gezaagd worden. Dit zorgt ervoor dat het nieuwe gedeelte van de vloer straks onzichtbaar overgaat in het oude gedeelte. Tevens zorgt dit ervoor dat het verband van de vloer straks gewoon doorloopt en er niet één rechte lijn ontstaat op de plek waar het nieuwe deel begint. Vervolgens kunnen de nieuwe planken op maat gemaakt worden en vastgelijmd op de ondervloer. Als laatste wordt de gehele vloer geschuurd en afgewerkt met een afwerking naar keuze. Nadat uw vloer opnieuw geschuurd en afgewerkt is zult u zien dat er van de aanheling niets meer zichtbaar is.

Bekijk hier de foto’s van het aanhelen van een eiken visgraat parketvloer.

Reparatie

Plaatselijke renovatie

In de meeste gevallen is het mogelijk om een houten vloer plaatselijk te herstellen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een gescheurde plank of een plank die zwaar beschadigd is.  Ook kunnen loszittende delen van een verlijmde vloer met lijm geinjecteerd worden waardoor deze weer vast zitten.

Onze adviseur kan u bij zijn bezoek direct vertellen of de beschadiging plaatselijk te repareren is.

Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 06-11000184 of ga direct naar…

This post is also available in: Engels