PVC Vloeren en Laminaat

Pvc vloeren zijn eigenlijk voornamelijk bekend bij bedrijven. Ze worden in bedrijfspanden veel gebruikt in bijvoorbeeld de kantine en andere bedrijfsruimtes omdat deze vloeren zeer sterk en makkelijk in onderhoud zijn, ook in ziekenhuizen zult u deze vloeren vanwege de zeer goede hygiene veel tegenkomen.
Toch hebben pvc vloeren de laatste paar jaar ook in de particuliere sector een enorme opmars gemaakt.

Veel mensen denken bij de naam pvc vloer aan  een vinyl vloer (kamer breed), echter zijn pvc vloeren, ondanks dat ze van zo goed als hetzelfde materiaal worden gemaakt, vele malen sterker en zwaarder dan de alom bekende vinyl vloeren. Vinyl vloeren zijn van oorsprong vrij zacht en indrukbaar terwijl pvc vloeren voorzien zijn van een harde, niet indrukbare toplaag welke behoorlijk slijt- en krasvast is.

Door de vele mogelijkheden kunnen wij ons goed indenken dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben daarom een zo goed mogelijk overzicht gemaakt van alle mogelijkheden en eigenschappen van pvc vloeren.

Voordelen van pvc vloeren

  • 100% waterbestendig (m.u.v. PVC vloeren click op HDF basis) Pvc vloeren zijn zelfs geschikt voor in de badkamer!
  • geschikt voor vloerverwarming- en koeling:
  • Pvc vloeren passen zich heel makkelijk aan temperaturen en bieden een zeer lage weerstand bij vloerverwarming. Laat u echter altijd goed voorlichten, er worden enige eisen gesteld aan vloerverwarming, ruimtes e.d.
  • fluisterstil dankzij hoge loopgeluidreductie:
  • Pvc vloeren zijn van zichzelf al vele malen stiller dan bijvoorbeeld laminaat, in combinatie met een ondervloer kunt u bij sommige types pvc vloeren een reductie behalen tot wel 20dB!
  • nauwelijks van echt hout enof plavuizen te onderscheiden: Afhankelijk van de fabrikant, structuur en print van de planken en tegels zijn ze nauwelijks van echt te onderscheiden.
  • onderhoudsvriendelijk:
  • U kunt bij het onderhoud van pvc vloeren volstaan met stofzuigen, “swifferen” en van tijd tot tijd dweilen. Graag informeren wij u over het juiste onderhoud per type pvc vloer.

Laminaat

Laminaat vloeren zijn duurzaam en krasbestendig. Zware meubels of een bureaustoel op wieltjes laten geen blijvende indruk na op de extra slijtbestendige toplaag. De kleuren en motieven van de hoogkwalitatief gedrukte designlaag blijven er zelfs na jaren intensief gebruik uitzien als nieuw. De streng geteste, superieure en watervast verlijmde basisplaat zorgt voor een blijvende stabiliteit.

De Verbetering Parket is leverancier van verschillende topmerken zoals Pergo en Quick step. Strenge controles garanderen de topkwaliteit. Daarom krijgt u ook 15 jaar tot levenslange garantie op de slijtbestendigheid van de toplaag.

Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 06-11000184 of ga direct naar…

This post is also available in: Engels